radio zu

vineri, 30 iulie 2010

aphyosemion australe

Acesti minunati pesti killie ce provin din vestul Africii, in special din zona padurilor tropicale ale Gabonului, sunt printre cei mai usor de crescut si inmultit killie, din aceasta cauza fiind preferati de multi incepatori.
Hranirea. Acesti pesti sunt omnivori putand fi hraniti cu orice hrana, fulgi, granule, hrana congelata sau vie, ultima dintre ele fiind totodata cea preferata de ei. Cele mai bune variante de hranire sunt: artemia, microviermii sau larvele de insecte. Pentru a asigura diversitate este recomandat totusi sa asociati hrana vie cu cea uscata.




Temperament.
 Aphyosemion australe sunt pesti pasinici si este de dorit sa fie crescuti impreuna cu pesti de talie asemanatoare si cu un temperament asemanator. In cazul in care sunt crescuti impreuna cu pesti de talie mare sau agresivi, acestia se vor retrage intr-un anumit colt al acvariului unde se vor putea ascunde.
Parametrii apei.
 Pentru a va putea bucura din plin de coloritul deosebit al acestei specii trebuie sa le aisgurati o apa curata, cu parametrii cat mai aproape de cei ideali. Un parametru important al apei pentru acesti pesti este pH-ul. Ei prefera o apa moale (5-12 dGh) si acida cu un pH cuprins intre 5.5 si 6.5. Temperatura apei este de dorit sa fie cuprinsa intre 21 si 24C, dar tolereaza fara probleme si temperaturi usor mai ridicate (27C).
Dimensiuni. La maturitate acesti pesti pot ajunge la 5-6 cm, neexistand o diferenta sesizabila in ceea ce priveste dimensiunile intre masculi si femele
Durata de viata. Petru un killie, Aphyosemion australe se poate spune ca traieste destul de mult in comparatie cu alte specii. Crescut in conditii optime acest peste poate trai pana la 3 ani.
Dimorfism sexual. Femelele tind sa aiba o culoare mai bruna cu puncte rosii in timp ce masculii au un colorit mai viu, mai puternic (galben brun spre portocaliu brun) si au inotatoarele mai lungi.
Reproducerea. Acesti pesti se numara printre cei mai usor de reprodusi killie, majoritatea crescatorilor incepand reproducerea acestei familii cu aceasta specie. Inainte de reproducere trebuie sa ii hraniti in special cu hrana vie. Acvariul de reproducere trebuie sa fie dotat cu mopuri de depunere si cu plante care pot deveni suport pentru icre. Depunerea icrelor este lenta si dureaza 10-12 zile pana cand toate sunt depuse, doar o mica parte fiind si fertilizate la timp (in mod normal 10-20 la o depunere). Dupa ce sunt depuse toate icrele indepartati perechea reproducatoare sau mutati icrele intr-un alt acvariu. Puii trebuie sa hraniti cu artemia proaspata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu