radio zu

sâmbătă, 8 mai 2010

filtrare



Un acvariu proaspat instalat .. nu este un mediu perfect stabil.
Odata cu diversele tipuri de filtrari el reuseste sa se stabilzeze in timp.
Acvariile moderne urmaresc asemenea oricari sitem ecologic sa atinga stadii de climax.
Este util si necesar ca un acvariu sa fie cu volum cat de mare  si datorita aspectului estetic si datorita capacitatii mai usoare de stabilizare. 



Filtrarea acvariilor implica 3 aspecte:

filtrarea mecanica (fizica)
filtrarea chimica
filtrarea biologica

Majoritateafiltrelor utilizate in acvaristica pun accent pe filtrarea fizica. Aceasta desigur ca este foarte necesara. Scopul ei este eliminarea suspesiilor ce apar in apa datorita hranirii pestilor. Materialele filtrante sunt fibre sintetice,
nisipul, pietrisul,buretii sintetici si vata. Recomandabil petru aceste filtrari ar fi utilizarea filtrelor interne.
Sunt extrem de usor de utilizat si de asemenea practice si eficiene. Unele din aceste filtre au si capacitatea de oxigenare a apei.

Filtrarea biologica este insa de asemenea un aspect extrem de necesar a fi atins in orice acvariu ornamental. El se bazeaza pe aparitia unor culturi de bacterii in masa apei si de asemenea in substrat. Pentru a avea un astel de "filtru" este necesar ca acvariul sa fie de la bun inceput astfel proportionat ca la baza sa prezinte un substrat de cca 5 cm de pietris sau chiar si nisip in raport de cca 5:1.

Filtarea chimica se bazeaza pe o reglare interna a acvariului la nivel chimic. Efecte foarte bune il au utilizarea anumitor plante si a turbei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu