radio zu

duminică, 7 martie 2010

De ce un acvariu?

Acvariu



Exista multe avantaje in ingrijirea pestilor raportat la alte animale de casa-doar cateva minute pe zi, eventual un surplus de o ora odata la saptamana…nu deranjeaza ordinea pentru ca nu pierd par, nu faot. Oricine poate creste pesti chiar si in cele mai mici apartamente.

Marin sau de apa dulce? Pentru a nu ajunge prea curand la dezamagiri si pentru a castiga ceva experienta, este categoric mai usoara intretinerea unui acvariu de apa dulce. E dreptca pestii marini sunt mult mai frumos colorati dar si de multe zeci de ori mai scumpi si mai pretentiosi. Un alt avantaj al acvariilor de apa dulce este faptul ca in acestea pot fi crescute si plante, ceea ce aduce un plus de frumusete intr-o locuinta.

Cea mai dezvoltata partea acvaristicii este cea care se ocupa cu cresterea pestilor de apa dulce exotici, fiind mai usor de intretinut desi unele echipamente de baza sunt absolut necesare (iluminare, aerare, filtrare). Pestii de apa dulce si rece (autotoni – din zonele cu clima temperata) consuma cantitati mai mari de oxigen si mor mai usor intr-un acvariu decat cei exotici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu