radio zu

duminică, 7 martie 2010

Hrana




Hrana administrata pestilor de acvariu constituie factorul decisiv in dezvoltarea si inmultirea pestilor de acvariu in cazul in care ceilalti factori de mediu sunt in limitele indicati pentru fiecare specie in parte. Un aspect carecontribuie de asemenea la crestere si inmultire in bune conditii este spatiul din acvariu, observandu-se astfel ca exemplarele tinute in acvarii mari cresc mai repede si la dimensiuni mai mari decat cele din acvarii mici sau aglomerate.

Hranirea trebuie sa se faca zilnic de 2-3 ori in cantitati mai mici astfel incat pestii sa o consume in cca 5-10 minute.
Pe parcursul unei zile pe saptamana este preferabil ca pestii sa nu fie hranti deloc, acest lucru semanand mai mult cu situatiile din mediul lor natural si in acest mod neajungandu-se prea usor la o supraalimentatie.
Este indicat ca hranirea pestilor sa fie efectuata de catre un singur om, deoarece fiecare prezinta un anumit tip comportamental si hranirea ar fi mai riguroasa si mai eficienta,fiind si mai usor controlabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu