radio zu

luni, 3 mai 2010

De ce un acvariu?


Sunt mult mai discreţi decât o pisică, un papagal sau un câine, şi, odată amenajat acvariul, peştişorii nu-ţi mănâncă prea mult timp ori bani pentru hrănire şi întreţinere. Chiar şi aşa, pentru a avea un acvariu de invidiat, trebuie să ţii cont de câteva „reguli de aur”.
Peştişorii din acvariu sunt decorativi, nu fac zgomot sau dezordine prin casă, nu trebuie scoşi la plimbare şi au nevoie de o minimă îngrijire. Înainte de a achiziţiona un acvariu, ţine cont de câteva recomandări oferite de specialiştii "ring”. În primul rând, e indicat să îl cumperi dintr-un magazin specializat decât să-l construieşti tu, pentru că e mult mai sigur. Pentru un apartament obişnuit, specialiştii recomandă acvariile de 45-50 de litri.
Peştii de apă dulce - ideali
Urmează „echiparea” cu tot felul de accesorii: plante, pietriş, termostat şi pompe de filtrare. Foloseşte un nisip cu granulaţie mare, pus într-un strat cu grosimea de 3-5 cm. Foloseşte specii de plante rezistente, precum elodeea, valisneria, bacopa, unele specii de echinodoruşi şi anubias. Optează pentru peştii de apă dulce, pentru că sunt mai rezistenţi şi necesită costuri minime de întreţinere: caraşi aurii, sanitari, zebre. Este recomandat să ai o pereche de sanitari în acvariu, pentru că ei se hrănesc cu reziduurile din vas.
Apa de la chiuvetă, mortală pentru peşti
Apa trebuie să fie curată, fără nuanţe verzui şi în niciun caz de la chiuvetă, pentru că clorul este periculos pentru peşti. Apa nu trebuie schimbată toată o dată, ci cam 10-15%, altfel rişti să moară peştii. Umple acvariul cu apă, dar mai lasă 3-4 cm. După 15 minute, porneşte filtrul şi încălzitorul cu termostat. Temperatura apei trebuie să fie reglată la aproximativ 25 de grade Celsius

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu