radio zu

luni, 3 mai 2010

hranirea pestilor tropicali


In mediul natural, probabil ca fiecare dintre cele 40000 de specii de pesti are dieta sa propie. Dar in magazinele acvaristice nu exista decat cateva tipuri de hrana. Cum poti sa iti dai seama ce mancare este potrivita pentru pestii tai?
Cele mai obisnuite tipuri de hrana sunt fulgii si comprimatele plutitoare sau scufundatoare, tabletele de mancare care se scufunda mancarea uscata, mancarea inghetata si hrana vie. Majoritatea pestilor trebuie hraniti o data sau de doua ori pe zi. Nu le da mai multa hrana decat pot consuma in cinci minute.
Cand alegi mancarea trebuie sa tii cont de unele tipuri de hrana pierd din substantele nutritive esentiale in apa, si acest fapt poate priva pestii de substantele nutritive de care au nevoie. Mancarea comprimata si granulele pe care pestii le inghit cu totul este maibogata in substante nutritive si nu se topeste atat de repede.
In schimb, cu vitaminele solubile in apa e alta poveste. Majoritatea acestor vitamine se dizolva in apa in 30 de secunde de la momentul cand au fost puse. Cei mai multi pesti de apa sarata beau apa si astfel le inghit, pe cand pestii de apa dulce nu.
Desi unii fabricanti sustin ca hrana produsa la ei ofera pestilor toate substantele nutritive necesare cel mai bine este sa le variezi dieta hranindu-i inclusiv cu verdeata proaspata.pasionatideacvaristica.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu